Son Güncelleme : 06.04.2013 Cumartesi Saat 21:02

Kungiman.Net
admin
109 Yorum
06.04.2013
Samsung Galaxy S3 Tüm soru ve cevapların çözümleri
ANDROİD

Akıllı mobil sektörünün ve Android devi Samsung ‘un 50 milyondan fazla satan modeli olan Galaxy S3 , dünyada popüler olarak kullanılımı sürüyor. Haziran 2012 ‘de ise ülkemizde standlardaki yerini alan Galaxy S3 için bilinen yada bilinmeyen , bazen cihazınızı kurtarabilecek ufak ama önemli bilgileri sizlere aktaracağız.

Emin olabilirsiniz ki önemsiz gibi gözüken göz ardı edilen bazı şeyler sizin cihazınıza hayat verebilecektir. Galaxy S3 hakkında sıkça sorulan soruları cümlemizin sonunda detaylı ve geniş olarak anlatıma geçeçeğiz.

GALAXY S3 HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR-(SSS)

1) Telefon kapalıyken alarm neden çalmıyor? 

Cevap= Cihaz kapalı iken hicbir akilli telefonda alarm çalmaz.

2) Revizyon numarasını nasıl öğrenebilirim? 

Cevap=Telefon kısmından *#2222# tuşlayarak.

3) Google play storedan indirilen bir oyun nasıl silebilirim? 

Cevap= ayarlar>uygulamalar(uygulama yöneticisi) ve kaldır.

4) Kilit ekranındaki öğeleri nasıl değiştirebilirim? 

Cevap= ayarlar/güvenlik/kilit ekranı seçenekleri/kısayollar

5) Uyumlu navigasyon uygulaması önerir misiniz? 

Cevap= Sygic navigasyon şuan için yeterlidir.

6) Telefonun şarjı tam bitmeden tekrar şarja takıyorum bir şey olur mu? 

Cevap= Hayır bir şey olmaz . Gönül rahatlığı ile tak çıkar yapabilirsiniz.

7) Odin programı telefonumu neden görmüyor? 

Cevap= Öncelikle bilgisayarınıza Kies kurunuz.

8) Cihaz tek elle kullanılabiliyor mu? 

Cevap= Avuç içine rahat oturan bir dizaynı var.Eğer eliniz büyük ise tek elle rahat kullanabilirsiniz

9) Odin Programını nereden indirebilirim? 

Cevap= Odin Programını Buradan İndirebilirsiniz

10) Orjinal Rom nereden indirebilirim? 

Cevap= SamMobile

11) Arkadaşlar telefon avi veya mkv dosyalarını oynatabiliyormu? 

Cevap= Tabii ki. 1080p mkv yı dahi standart oynatıcısı oynatabiliyor.

12) Tavsiye edebileceğiniz bluetooth kulaklık hangisidir ? Hem müzik dinlemek hemde telefonla konuşabileceğimiz bir model varmı? 

Cevap= Samsung HS3000

13) Kamera Sesli çekim modunu aktif etmek

Cevap= Uygulamalar / Ayarlar / Dil ve Giriş /Uygulamalar İçin Ses Komutları menüsünden Gelenaramalar – alarm – kamera ve müzik çaları aktif edip daha sonra bunları sesle kontrol edebiliyorsunuz.

14) Galaxy S2 için olan HDMı kablosunu S3 için kullanabilirmiyim? 

Cevap= Hayır.

15) Video çekerken fotoğraf çekme butonu çıkmıyor?

Cevap= Kamera / Ayarlar/ (en altta) Sıfırla seçeneğini seçerek en kısa yoldan tekrar getirebilirsiniz.

16) Ekran parlaklığı neden sürekli değişiyor? 

Cevap= Parlaklığı Otomatikten manuel e alınız.

17) İnternete girdiğimde ekran parlaklığı neden kısılıyor? 

Cevap= Web browsersan ayarlar kismindan ekran parlikligini ayarlayabilirsiniz.

18) Telefonda nasıl Caps (Ekran görüntüsü) alabilirim? 

Cevap=
– Elinizi yan tutup ekranın sağından soluna sürükleyerek
– Kilit + home tuşuna basılı tutarak.

19) Gmail de gelen maildeki resimler neden gözükmüyor? 

Cevap= Gmail–>Menü–>Genel ayarlar–>İletideki resimleri gizle (yada gizleme)

20) Telefonuma müzik nereden indirebilirim ? 

Cevap= Markette Sınırsız Müzik adlı uygulamayı kullanabilirsiniz.

21)Hotmail hesabımda maillerime baktığımda resimli maillerimi açarken maildeki resimlerimi göstermiyor. Ta ki mail sonuna gidip “Daha fazla ayrıntı için yükle” ye tıklarsam, o zaman resimleri gösteriyor. Sorun nedir? 

Cevap= Hotmail de ayarları yaparken manuel kurumu seçin ve ayarların içinde pop3 sunucusunu seçin ve kurulumu bitirin arkasından mail ayarlarına girerek resimleri göster ikonunu işaretleyin böylelikle mailler normal göründuğu gibi açılsın.

22) Saatte geri kalma problemi yaşıyorum neden? 

Cevap=
Tarih ve saat ayarlarına gelin,
Otomatik tarih ve saat işaretli olsun.
Otomatik saat dilimi işaretsiz olsun.
Saat Dilimini: GMT +03:00, Doğu Avrupa Yaz Saati’ ne ayarlayın.

23) Menüde klasör oluşturulmuyor mu ? 

Cevap=
-Klasör oluşturuluyor..herhangi bir ana ekrandayken (ekranda klasör için yer olsun yeter ki) sol daki menü tuşuna dokunuyorsunuz, orada klasör oluştur seçeneği var.klasör hemen oluşuyor, sonra klasöre dokunduğunuzda üstte ismi yazıyor oradan ismini istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. Daha sonra uygulamalardan istediğiniz uygulamayı basılı tutup klasöre sürüklediğinizde klasörün içine giriyor.
-Uygulamalar kısmını açın soldaki menü tusunun yanındaki tuşa basın düzenle ye tıklayın sonra klasöre atmak istediğiniz uygulamaya uzun basın sol altta klasör ikonu gozukecek oraya surukleyin uygulamayi.

24)Bildirim seslerini nasıl değiştirebilirim? 

Cevap= Telefonu pc ye bağlayıp Notifictian klasörünün içine ses dosyası atarak

25) Fotoğraf çektikten sonra yüzleri sarı kare içine alıyor telefon. Onu iptal edebilirmiyiz? 

Cevap= Resim açıkken Seçenekler-Yüz imi-Kapalı.

26) Svoice Nasıl Kapatabilirim? 

Cevap= svoice yi uygulamalardan açın sol alttaki dokunmatik menü tuşuna basın çıkan settings/launch s voice deki tıklamayı kaldırın.

27) Home tuşuna basınca ana ekran geç geliyor neden? 

Cevap= Sorun yazılımsaldır. Svoice uygulamasını kapattığınızda sorun gidecektir.

28) Sürüş modu ne işe yarar? 

Cevap= Sürüş modunda telefon size gelen mesajları vs. direk okumaya başlar.

29)Eşitleme Neye Yarıyor? 

Cevap=
Sistme tanıttığın gmail, facebook, mail hesabı vs hesaplarını yeni güncelleme, mail var mı vs. diye sürekli kontrol ediyor. Normalde de bunu kaç saatte veya kaç dakikada bir yapılacağına dair ayarlar var.
Yalnız pil harcamasını artıracağını özellikle belirtelim.

30) Arka planda çalışan uygulamaları nasıl kapatabilirim? 

Cevap= Ortadaki fizikse l tuşa uzun sure basman gerek oradan görev yöneticisine tıklayarak.

31) Telefonda not defterini göremedim? 

Cevap= S memo uygulamasına girip artıya basın. Telefonla görüşürkende menü tuşunu açtığınızda seçeneklerde çıkar…

32) Şarj azaldıgında uyarı sesı veriyor. Bunu nasıl kısarım? 

Cevap= Ayarlar/Ses/Genel/Ses Düzeyi kısmından kısabilirsiniz.

33) Telefon hangi sim kartını destekliyor? 

 

Cevap= MicroSim

34) S voiceyi açınca network error.Please try again yazıyor hiç bir komut işlemiyor neden? 

Cevap= s Voise çalışması için internet bağlantın açık olması gerekiyor

35) Sesin karsi tarafa parazitli veya boguk gidiyor. Neden? 

Cevap= Telefon (tuş takımı menüsü)/ (sol alttaki ayar listesi tuşuyla) Arama Ayarları/ Ek Ayarlar /Parazit Azaltma

36) Mesaj yazarken sesli mesaj yazma tuşunu bulamıyorum?

Cevap= Klavye de ayarlar tuşu vardir ( papatya seklin de ) O simgeye basili tut..Mikrofonu goreceksin…Mikrofonu sec….

37) Mobil internetini wireless olarak nasıl paylaşabilirim? 

Cevap= Ayarlar – diğer ayarlar- bağ ve taşınabilir wi fi alanı

38) Ram kullanımı konusunda beni bilgilendirirmisiniz 1gb yeterli oluyormu yoksa sıkıntı yaratıyor mu? 

Cevap= Evet ram şuan için yeterlidir. Akıllı ram yönetim sistemi ics ile geldiği için siz ne yaparsanız cihaz hafızasına alıyor ve en çok kullandığınız uygulamaları ram üzerine transfer edip size hızlı şekilde sunmaya çalışıyor… Cihazın RAM’i yeterli…

39) 3G yi kapatıp yeri geldiğinde açmayı nerden yapıyorsunuz, bunun bir kısayolu var mı acaba? 

Cevap= ayarlar-diğer ayarlar-mobil ağlar-şebeke modu – yalnızca gsm

40) Usb ile şarj mümkün mü? 

Cevap=Evet

41) Skype ve Facebook uygulamalarını nerden indirebiliriz ? 

Cevap= Google Play de mevcut

42) Hangi renk almayalım mı? 

Cevap=
Hayır sorun yok mavilerde. O bozuk olan kapaklar piyasaya dağıtılmadan toplatılıp yok edilmiş.
Şöyle düşünün bir kapak üreten bandınız var bu banddan 1.000.000 tane kapak ürettininz bunun 600.000 tanesi bozuk çıktı. Baktınız bu 600.000 kapak bozuk hemen imha ettiniz ve üretim bandını yenilediniz tabi dağıtımlarınız 2-3 hafta aksadı olay bu.

43) Benim telefon ne youtube den ne de başka bir yerden video oynatmıyor. 

Cevap= Google play den adobe flash player yükleyin.

44) Ekranı titreyerek kademe kademe kapanıyor. 

Cevap= Akıllı bekleme özelliğini devre dışı bırakırsa titremeli ekran kararması sona erer…

45) Telefonum ısınıyor Normal mi? 

Cevap= Evet gayet normal. Çünkü elinizdeki akıllı telefon. Her akıllı telefon ısınır. Fanı yoktur.

46) Güncelleme neden hala gelmedi? 

Cevap= Yavaş yavaş bölgesel olarak geliyor güncellemeler paniğe gerek yok:)

47) GPS ten bağlandığında ne üzerinden bağlanmış oluyor, internet paketim var ondan mı gidiyor? 

Cevap= Gps kullanımında GPS ile uydu bağlantısı kuruyorsun, internet paketinden gitmez.

48) Ben telefonumu Wİ-Fi olarak kullanıp internet paketimle evdeki pc ile internete nasıl girebilirim? 

Cevap=
ayarlar-> kablosuz ve ağ (diğer ayarlar)-> bağ. ve taşınabilir Wi-Fi->Taşınabilir Wi-Fi =on konumuna getir. Verilen Wi-Fi noktası ile PC’den bağlan

49) Telefonumu yeri geldiğinde 3G ye yeri geldiğinde normal bağlantı haline nasıl alabilirim? 

Cevap= ayarlar -> kablosuz ve ağ(diğer ayarlar)-> mobil ağlar-> şebeke modu

50) Suya dokunma görüntüsü veren efekt kayboldu tekrar nasıl düzeltebilirim? 

Cevap=
Güvenlik<Ekran Güvenliği<Ekran Kilidi<Kaydır
Güvenlik<Ekran Güvenliği<Kilit Ekranı Seçenekleri<Dalga Efekti

51) Müzik çalarında müzik meydanı bölümünde heyecanlı, tutkulu vs çalmıyor. Neden? 

Cevap= 25 parçadan az olunca o bölüm aktif olmaz. 25 parçadan fazla ama hala gözükmüyorsa seçenekler-kütüphaneyi güncelleye basınız.

52) Ana ekrandaki hava durumu ve saat widgetin de semt olarak kendi semtim yazmıyor nasıl düzeltebilirim? 

Cevap= widgeti tıkla çıkan ekranın sağ üstünde kocaman bi + işareti var ona bas ve semtini seç o kadar.

53) GPS’ in hep açık kalmasının bir zararı var mı? 

Cevap= Hayır. Herhangi bir ücrete tabi değildir. Sadece şarjın çabuk bitmesine neden olur.

54)Ekranı nasıl test edebilirim? 

Cevap= *#0*#

55) Arkadaslar telefonun dns ayarlarini nasil degistirebiliriz ? 

Cevap= Wifi a gel ordan hangi bağlantıya bağsaniyorsun o bağlantının uzerine uzun bas ağı değiştirin de ip ayarlarını statik yap en altta dns ayarlarini degistir ve kaydet.

56) Ana Ekranımda Suyun üzerinde Kayan Yazı Şeklinde Yahoo News var.Ancak kaldıramıyorum. 

Cevap= ayarlar-güvenlik-kilit ekranı seçenekleri-bilgi şeridini kapat

57) Ev ekranına facebook twitter widgeti ekleyince internete bağlı olmasada şarja etki eder mi? yani boş ekrandan farkı olur mu? 

Cevap= Widgetlerin etkisi yoktur. Sadece arka planda calisiyorsa ram yer bu da bir miktar sarj tuketmesine neden olur.

58)Hafıza kartı öneriniz var mı? 

Cevap= Bunu tavsiye ederiz. Kullanan ve alan arkadaşlar var.
64GB Sandisk Class 10

59) Browserda ios da status bara tiklayinca en tepeye gidiyor, s3 de nasil? 

Cevap= İki kere telefonun tepesine vurun
Eğer bu özelliğiniz kapalı ise Bu özelliğin çalışabilmesi için; Ayarlar->Hareket Sekmesine gelip, Hareketleri açmayı unutmayın.(Teşekkürler @AnGets)

60) Wireless modemime bilgisayarımdan bağlanabildiğim halde telefonumdan bağlanamıyorum. 

Cevap= Modem şifreleme tipinizi WPA dan WEP olarak değiştiriniz.

61) Su dalgasının olduğu ekranda bazen titremeler oluyor görüntü titremeleri neden? 

Cevap= Sadece çiçeğin olduğu kısımda göz yanılgısı ile oluşan bir görüntü.Ekranda sorun yoktur.

62) Titanium Backup (emre06.4shared.com) nedir? 

Cevap= Cihazınız Root’lu ise cihazdaki tüt sistemin bir yedeğini oluşturabilirsiniz. Veya sadece yüklediğiniz uygulamalrın bir yedeğini oluşturabilir ve cihazınız çöktüğünde/yeni rom yüklediğinizde bu uygulama ile tüm uygulamalarınızı geri yükleyebilir (istediklerinizi seçebiliyorsunuz) ve uygulamada kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Dropbox ile entegre şekildede kullanabilir ve yedeklerinizi dropbox’a otomatik aktarılmasını sağlayabilirsiniz.

63) S-voice ‘i tuşa dokunmadan kullanmayı nasıl yapıyoruz? 

Cevap= ayarlar kısmından ses ve giriş özelliklerine giriyorsun ardından wake up command tanimliyosun sonra kilit ekranında aradığınız kelimeyi söyleyince direk s. Voice açılıyor.

64) Mesajlasırken telefonu kulağa tutulduğunda otomatik kişiyi aramıyor neden?. 

Cevap= Ayarlar/Hareket sekmesinde Dogrudan Arama secenegi aktif olmasi gerekiyor.

65) Jig S3 de çaışır mı?. 

Cevap= Evet çalışıyor.

66) Dalga efektine dokunduğumda su sesi çıkmıyor Neden? 

Cevap= ayarlar-güvenlik-kilit ekranı seçenekleri-dalga efekti . Not:Ayrıca telefonunuz sessizde olmayacak.

67) Çektiğim fotoğraflar otomatik olarak google + da yayınlanıyor. Nasıl kapatabilirim? 

Cevap= google+ dan ayarlar>hızlı yükleme kapalı konumuna getiriniz

68) OTG nedir? Nasıl kullanılır? Bu telefona klavye, mouse, harici harddisk, USB bağlanabilir mi? 

Cevap= OTG telefonunuza harici harddisk, flash disk USB bağlayabilmenizi ve içeriğini görebilmenizi sağlar. İşte bu telefonu diğerlerinden ayıran önemli özelliklerden biridir. Bir seyahatte yanınıza alın harddiskinizi takın telefona ve müziğinizin, videolarınızın keyfini çıkarın Bu özelliği kullanmak için bir aparat alınması gerekir.

69)Görüntülü konuşma yapabilirmiyim? 

Cevap= Evet yapabilirsiniz. 3g nin açık olması şart. Ayriyetten Skype programını öneririz

Gelen Aramalar:

YAZAR HAKKINDA

admin
admin

Kungiman.net Founder / Technology Editor

BENZER YAZILAR

GÖRÜŞÜNÜZÜ PAYLAŞIN

BİZİ TAKİP EDİN

KATEGORİLER

POPÜLER KONULAR